תרפא - המבורגר עדשים צמחוני
 
 
צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרף לניוזלטר החודשי שלנו
 
ותיהנה בכל חודש ממידע חדש ובריא ומתכונים והמלצות לחיים בריאים יותר
 
 
 

המבורגר עדשים צמחוני

 
המבורגר צמחוני טעים טעים ובריא בריא. עשיר בין היתר בכלורופיל, אומגה 3, סידן וברזל. טוב לסובלים מאנמיה, אוסטיאופורוזיס, מיגרנה, עצירות, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול וסכרת.
 
רכיבים (15 קציצות):
 
1 בצל קצוץ דק.
חצי סלסלת פטריות שמפיניון.
3 שיני שום כתושות.
3 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים 3 שעות לפחות (כדאי להנביט).
1 כוס אגוזי מלך.
חצי כוס גרעיני חמניה.
100 גרם רסק עגבניות.
2 כפות זרעי פשתן טחונים.
4 כפות חמאת סומסום (טחינה מסומסום מלא).
2 כפות חומץ תפוחים.
חצי צרור עלי בזיליקום קצוצים דק.
חצי כף מלח ים herbamare.
קורט פלפל שחור טחון טרי.
כף שמן זית.

אופן ההכנה:

1.    מחממים סיר גדול ומאדים בו את  הבצל עד להשתקפותו.
2.    חותכים את הפטריות דק ומוסיפים לבצל. ממשיכים לאדות כעשר דקות.
3.    מוסיפים את השום ומאדים עד שהנוזלים מתאדים כליל, מכבים את האש.
4.    טוחנים את האגוזים והגרעינים ומוסיפים לתערובת הבצל.
5.    טוחנים גס את העדשים ומערבבים עם תערובת הבצל. כעת ניתן להוסיף את שאר החומרים ולערבב טוב לעיסה דביקה.
6.    יוצרים עיגולים בידיים ומועכים לצורת המבורגר.
7.    מניחים בתבנית עם נייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה .הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עוד עשר דקות.
 
  •    כדאי להגיש עם טחינה ביתית: חצי כוס טחינה גולמית, שן שום כתושה, 4 כפות מים קרים, מיץ מחצי לימון ופטרוזיליה קצוצה דק.


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים