תרפא - לחם כוסמין מושלם
 
 
צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרף לניוזלטר החודשי שלנו
 
ותיהנה בכל חודש ממידע חדש ובריא ומתכונים והמלצות לחיים בריאים יותר
 
 
 

לחם כוסמין מושלם

המתכון שלפניכם הוא בעצם של אמא שלי שמזה 40 שנה לפחות אופה מדי שישי לחם לסעודות השבת. גם אוהבי החלה הלבנה התמכרו אצלנו ללחם הכוסמין הנהדר הזה שמזכיר לחלקנו קובנה ולחלקנו עוגה. הסוד הוא בלישה מושקעת והתפחה ארוכה, אז תכינו את שרירי הידיים שלכם. ובהזדמנות זו: תודה לך אמא!

רכיבים לתבנית זכוכית מאורכת:

חצי ק"ג קמח כוסמין  100% איכותי (אני אוהבת את של גבעות עולם או מנחת הארץ)
חצי קוביית שמרים טריים (25 גרם)
כף סילאן טבעי (ממליצה על של נאות סמדר או ניצת הדובדבן)- ואפשר יותר אם בא לכם על מתוק יותר
רבע כוס שמן קוקוס מכבישה קרה
כפית שטוחה מלח הימלאיה דק ורוד
2-3 כוסות מים לפי הצורך
שומשום מלא לפיזור

אופן ההכנה:


1. שמים שמרים וסילאן בכוס עם מים פושרים כחמש דקות עד שהשמרים מתחילים לצוף
2. מערבבים את כל הרכיבים יחד חוץ מהמלח בקערה גדולה מאד ולשים (מלשון לישה...) היטב כחמש דקות - מוסיפים מלח ולשים עוד כ 2 דקות: מתחילים עם 2 כוסות מים ומוסיפים לפי הצורך עד להגעה של מרקם מעט דביק.
3. מניחים בצד לחמש דקות ולשים שנית כחמש דקות.
4. מניחים לחצי שעה מכוסה במגבת ולשים בפעם השלישית.
5. מניחים שוב מכוסה לחצי שעה ולשים בפעם הרביעית. שמים את הבצק בתבנית מאורכת על נייר אפיה אקולוגי.
6. מניחים לבצק לתפוח בתבנית עד לתפיחה טובה (בערך שעה) ומפזרים שומשום מלא.
7. אופים בחום של 230 מעלות בטורבו כ 30-40 דקות עד להשחמה.
  •  אפשר להכין כמות כפולה, לפרוס ולהקפיא למשך כחודש.


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים