תרפא - מאפינס תמרים
 
 
צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרף לניוזלטר החודשי שלנו
 
ותיהנה בכל חודש ממידע חדש ובריא ומתכונים והמלצות לחיים בריאים יותר
 
 
 

מאפינס תמרים


אוהבי התמרים-אל תוותרו על הכנת המאפינס הללו, אך היזהרו- הם ממכרים! מעבר לטעמם המעולה הם עוזרים לעצירות, תסמונת המעי הרגיש ויתר לחץ דם. זהו חטיף נפלא למי שחשקה נפשו במתוק ולכן יכול לענות על הצורך במתוקים לסובלות מתסמונת קדם וסתית, למשל.
 
רכיבים (8 מאפינס):
 
300 גרם תמרים מגולענים.
2/3 כוס מים.
100 גרם חמאה או חצי כוס שמן קוקוס מכבישה קרה.
ביצה או 6 כפיות רסק תפוחים.
כפית סודה לשתיה.
שתי כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר להמיר כוס אחת בכוס קמח שקדים: טוחנים שקדים למרקם של קמח)
 
אופן ההכנה:
 
1.     חותכים את התמרים לחתיכות גסות ומניחים בסיר יחד עם המים על אש נמוכה.
2.     מערבבים תוך כדי מעיכת התמרים- עד שהכול הופך לעיסה חלקה. מוסיפים חמאה או שמן קוקוס ומערבבים עד שהיא נמסה.
3.     מכבים את האש, מצננים מעט ומוסיפים ביצה או רסק תפוחים.
4.     מנפים את הקמח פנימה, מוסיפים את הסודה לשתיה ומערבבים לעיסה חלקה ודביקה מעט.
5.     שמים בתבנית שקעים (כדאי להבריש את השקעים בחמאה מומסת או להניח עליהם ניירות אפיה או מנג'טים) 
6.     אופים כ 35 דקות בחום של 160 מעלות. בודקים עם קיסם שהמאפינס כמעט יבשים- זהירות לא לייבש מדי.
 
ניתן לשמור במקרר כשבוע או במקפיא כחודשיים.
 


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים