תרפא - מרק עדשים כתומות ובטטה
 
 
צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרף לניוזלטר החודשי שלנו
 
ותיהנה בכל חודש ממידע חדש ובריא ומתכונים והמלצות לחיים בריאים יותר
 
 
 

מרק עדשים כתומות ובטטה

מרק קל להכנה, בעל טעם מתקתק. ניתן לאדות את רוב המים ואז יתקבל נזיד עשיר. המרק מעולה לבעיות עור, עיניים, פיברומיאלגיה, עצירות, סוכרת, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם.
שימו לב שהמרק לא מכיל שמן כלל! אבל ניתן להוסיף שמן זית בסוף הבישול כי השמן יסייע בספיגת הבטא קרוטן שבעדשים והבטטה.
 
חומרים (4 מנות):
 
בצל בינוני קצוץ דק.
בטטה בינונית קלופה וחתוכה לריבועים קטנים.
1 כוס עדשים כתומות מושרות במים כשעה עם החלפת המים כמה פעמים שצריך עד שהם יחסית נקיים.
חצי כף הימלאיה או herbamare.                                                  
מעט פלפל שחור טחון.
1 כף רסק עגבניות.
4 כוסות מים.
 
אופן ההכנה:
 
1. מאדים בצל בסיר ללא שמן (ראה נספח) עד להשתקפותו.
2. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים.
3. מוסיפים את העדשים ואת רסק העגבניות, מערבבים.
4. מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה .
5. מוסיפים כעת את התבלינים, מנמיכים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה עד להתרככות הבטטה.
6. מכבים ומוסיפים את השמן זית.
 
 
 
 
 
 


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים