תרפא - עוגת שוקולד בריאה שילדים אוהבים
 
 
צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרף לניוזלטר החודשי שלנו
 
ותיהנה בכל חודש ממידע חדש ובריא ומתכונים והמלצות לחיים בריאים יותר
 
 
 

עוגת שוקולד בריאה שילדים אוהבים

יחסית לעוגות יום ההולדת שאתם מכירים זו חלופה נהדרת- טעימה, מכילה סיבים תזונתיים, שוקולד משובח, מעט סוכר, ללא שמנת... והעיקר- אף אחד לא ירגיש בחגיגת הבריאות הזו, אז אל תגלו עד שיטעמו...
 
רכיבים:
 
2 כוסות קמח כוסמין מלא (או 1 כוס כוסמין + חצי כוס קמח שיבולת שועל + חצי כוס שקדים טחונים למרקם קמחי)
1 כפית סודה לשתיה.
חצי כפית מלח.
חצי כוס קקאו משובח.
¾ כוס סוכר קוקוס או קסיליטול
1 יוגורט עיזים טבעי 3%.
50 גרם חמאה או רבע כוס שמן קוקוס מכבישה קרה.
חצי כוס רסק תפוחים.
3 ביצים.
חצי חבילת שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו.
 
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו.
70 גרם חמאה או רבע כוס שמן קוקוס.
4 כפות מים.

 
אופן ההכנה:
 
1.   מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים יחד.
2.   ממיסים בסיר קטן חמאה או שמן קוקוס ושוקולד, מוסיפים לקערה יחד עם שאר הרכיבים ומערבבים היטב.
3.   יוצקים לתבנית עגולה או מלבנית ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה. שימו לב, העוגה צריכה להיות קצת לחה ולא יבשה לגמרי.
4.   מוציאים מהתנור ומכסים במגבת מבד עד שהעוגה מתקררת.
לציפוי:
1.   ממיסים יחד חמאה/שמן קוקוס, שוקולד ומים בפינג'אן, עד שהכול נמס ומתאחד.
2.   דוקרים את העוגה במזלג דקירות רבות ככל האפשר.
3.   יוצקים את הציפוי בעודו חם.
4.   מניחים לעוגה להתקרר לגמרי ושומרים במקרר.
ניתן לחמם מעט לפני ההגשה או לאכול קר.
 


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים