צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

קנדידה מערכתית- אם המחלות

מי היא פטריית הקנדידה? ובכן, קנדידה היא פטריית שמר המצויה אצל כולנו במערכת העיכול. כאשר רמתה נמוכה היא אינה גורמת לבעיות, אך כשרמתה גבוהה והיא פולשת מגבולות צינור העיכול אל זרם הדם , היא גורמת לשלל תסמינים לא נעימים שלא יחלפו עד שנמגר אותה. זיהום פטרייתי בנרתיק הוא הביטוי הנפוץ ביותר של הקנדידה, אך לפעמים היא מתפשטת בגוף כולו. מצב זה נקרא קנדידיאזיס מערכתי והוא עלול לגרום לתסמינים רבים ולעיתים אף למחלות עיקשות ומסתוריות. אם אתם סובלים משני תסמינים או יותר מהבאים- ייתכן שאתם סובלים מקנדידה:
נפיחות בטנית, עצירות/ שלשול, עייפות שלא עוברת גם לאחר שנת לילה טובה, כאבים במפרקים, פריחות/פצעים על העור (בעיקר פצעי בגרות), ריח פה לא נעים, תשוקה למתוק או תשוקה למאפים, דלקת במעי, דלקת בשלפוחית השתן, כאבי ראש, ליקוי בזיכרון וביכולת הריכוז, עצבנות, דלקות חוזרות בנרתיק, פטריות בציפורניים, אלרגיות, כאבי מחזור, השמנה, סוכרת, פיברומיאלגיה, פטריה בכף הרגל או  בציפורני הידיים, פסוריאזיס.
כדי לדעת אם הפטרייה אכן קיימת ברמה גבוהה מהרצוי, יש לעבור אבחון נטורופתי ובמקרה הצורך תופנו לבדיקת צואה במעבדה המיוחדת לכך (קופות החולים לא מבצעות בדיקת קנדידה מערכתית ואינן מכירות בה ובהשלכותיה על הבריאות).
מה גורם להתרבות קנדידה?
  1. נטילת אנטיביוטיקה: האנטיביוטיקה אמנם הורגת חיידקים רעים אך בדרך פוגעת גם בחיידקים הטובים ובכך מופר האיזון שבין הקנדידה לחיידקים הידידותיים במעיים- והקנדידה מתגברת על חשבונם
  2. נטילת סטרואידים או גלולות הורמונליות.
  3. תזונה המבוססת על סוכר וקמח לבן- אלו ידידיה הטובים של הקנדידה המזינים אותה וגורמים להתרבותה.
  4. מתח: מתח מחליש את מערכת החיסון וכך החיידקים הידידותיים אשר מהווים חלק נכבד ממערכת החיסון מתמעטים והקנדידה תופסת את מקומם.
אז איך ממגרים את הפטרייה העיקשת הזו?
כיוון שהיא מאד עיקשת ועמידה, חשוב לטפל בכמה מישורים:
  • השמדת הקנדידה על ידי צמחי מרפא.
  • חיזוק מערכת החיסון שתילחם בקנדידה.
  • חיזוק מערכת העיכול שהקנדידה זורעת בה הרס
  • תמיכה בכבד דרך צמחי מרפא יעודיים- כיוון שכאשר הקנדידה מתחילה "לגסוס"- היא שולחת רעלנים לכבד שיכולים לפגוע בו.
  • נטילת פרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים) ברמה מספקת, כיוון שכאשר הקנדידה מתגברת היא עושה זאת על חשבון החיידקים הידידותיים שיש במערכת העיכול.
  • הימנעות ממזונות שמזינים את הקנדידה ואף גורמים להתרבותה.
אם יש לכם חשש שהקנדידה יצאה מכלל שליטה בגופכם, טפלו בה! אל תתנו לה לגרום לכם לסבל, אפשר בהחלט להביס אותה.


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים