צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

קינוחים ללא יסורי מצפון

רגע לפני כל המתכונים המתוקים- הקדמה חשובה על ממתיקים


מי לא אוהב עוגות/עוגיות/ מתוקים/קינוחים? אז אני אישית חייבת כל יום להתפנק על משהו מתוק ועושה זאת בלי ריגשות אשם כלל- פשוט כי אני משתמשת ברכיבים ידידותיים לבריאות- וכאן אני חולקת אתכם את הסודות שלי למתוקים ללא יסורי מצפון. אבל רגע לפני, הרשו לי לספר לכם את כל המידע על הרכיב שתורם את המתיקות, הלו הוא הסוכר ועל תחליפיו השונים שחלקם מעולים וחלקם פחות:

1.צריכת סוכר גורמת לעלית רמות הגלוקוז בדם במהירות, דבר הגורם לשחרור מידי של אינסולין שהוא החומר המאפשר לגלוקוז להיכנס לתאי הגוף. הפרשת האינסולין מלווה בשחרור של גורם גדילה שנקרא IGF שמעודד צמיחה של תאים סרטניים בגוף.

2. רמות גבוהות של אינסולין ו IGF מגבירות את יכולת הגידולים  לפלוש לרקמות שכנות.

3. גידולים ממאירים ניזונים מסוכר.עובדה זו התגלתה על ידי הביולוג הגרמני אוטו היינריך ורבורג שזכה בפרס נובל לרפואה עקב תגליתו זו.

4. אקנה נקרא גם " סכרת של העור" ולא בכדי: נמצא כי ככל שהאוכלוסייה צורכת יותר סוכר, כך יש יותר מקרים של אקנה בקרב בני הנוער.

5. כתגובה לסוכר, הגוף נוטה לייצר דלקות.

6. הצריכה ההולכת וגוברת של סוכר בעולם המערבי, גרמה לריבוי התפרצות של מחלת הסוכרת במבוגרים. חולי סוכרת נוטים לחלות בסרטן יותר משאר האוכלוסייה.

חשוב לדעת שכל התחליפים המלאכותיים המוכרים (אספרטיים, סכרין, ציקלמט וכו'), מסוכנים לבריאות. חלקם מסרטנים, חלקם גורמים הרס לרקמות שונות בגוף- ובכלל, מדובר בתרכובות כימיות שהגוף לא מכיר ולא יודע כיצד להגיב אליהם. מה גם שהם גורמים להתרחבות תאי השומן וכך, הם בעצם גורמים להשמנה! אבל אל דאגה- לכל בעיה יש פתרון ולהלן מוצגים תחליפים בריאים וטובים לסוכר הלבן ולתחליפים המלאכותיים.

תחליפי סוכר, ערכם ויעילותם:

 דבש- הערך המוסף של הדבש נמצא בו במידה והוא לא עבר תהליך של חימום, ואז יש בו ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו.  אין להפריז באכילת דבש (עד שתי כפיות ביום) שכן ערכו הגליקמי גבוהה- מה שאומר שהוא מעלה את רמת הסוכר בדם במהירות. כאשר משתמשים בו בבישול ואפיה יש לוודא שניתן להוסיפו בתום תהליך הבישול או האפיה על מנת שלא יתחמם.

מולסה- מולסה היא בעצם "תוצר הלוואי" בתהליך הפקת הסוכר. היא מכילה את הערכים התזונתיים הטובים של קנה הסוכר, ובעיקר ידועה כמקור לברזל. יש כל מיני סוגים של מולסה - שימו לב שהיא אינה מכילה תוספות כלשהן ושהיא ללא גופרית. ניתן להחליף מולסה במתכונים הדורשים דבש וגם סוכר אך טעמה חזק ולכן יש להשתמש במשורה.

סילאן- זהו דבש המופק מתמרים. יש לו ערך גליקמי גבוהה אבל הוא עדיף על סוכר כי יש בו חלק מהערכים התזונתיים שהתמרים מכילים. יש לו טעם חזק, לכן יש להשתמש בו במשורה כדי שטעמו לא ישתלט על המאפה. אני ממליצה להחליף מחצית מכמות הסוכר שבמתכון בסילאן ואת המחצית השנייה בממתיק אחר. שימו לב שהסילאן שאתם רוכשים לא מכיל תוספות כמו סוכר וחומרים משמרים אלא אך ורק תמרים.

סטיביה- מדובר בעלים הנראים כמו עלי נענע מאורכים. הם נפוצים מאד בדרום אמריקה וכיום מכינים מהם מיצוי מימי או אבקה. המיצוי המימי מוצלח יותר מהאבקה, וטעמו לא מורגש אצל מי שרגיל לטעם של ממתיקים מלאכותיים. לכל שאר האוכלוסיה, לסטיביה יש טעם לוואי ועל מנת להתגבר על כך יש להשתמש בשליש מכמות הסוכר שבמתכון בסטיביה ואת השאר בממתיקים אחרים. בדרך כלל 4 טיפות סטיביה שוות לכפית סוכר וכפית של סטיביה שווה ל3/4 כוס סוכר. יש הטוענים שסטיביה מורידה את רמות הסוכר ואת רמות השומנים בדם! הסטיביות בארץ אינן טעימות לצערי ולכן אני מייבאת סטיביה טבעית, כשרה ובעלת טעם מצוין - תוכלו להזמין אותה דרכי.

סירופ אגבה- מדובר בסירופ של קקטוס בשם אגבה שהאינקס הגליקמי שלו נמוך מאד. הוא מכיל פרוקטוז, ולכן לא מצריך אינסולין לשם ניצולו ע"י הגוף. טעמו כטעם הדבש והוא מתוק פי שלושה מסוכר. מתאים לכל המתכונים הדורשים סוכר או דבש ויכול להמתיק קפה או תה בלי להשאיר טעם לוואי. ממתיק שנוי במחלוקת- יש המשווים אותו לסירופ תירס הידוע לשימצה ויש המהללים אותו. אישית- אני לא ממליצה עליו כי הכמות הגבוהה של הפרוקטוז גורמת להצטברות של שומן בכבד ומביאה למחלות מטבוליות שונות.

סירופ מייפל- מדובר בסירופ המופק מעץ מייפל ולא בחיקויים העשויים סוכר רגיל. יכול להוות תחליף למאפים כאשר כוס סוכר שווה לשלושת רבעי כוס סירופ מייפל. לא ניתן להקציף איתו ביצים ויש לזכור שעדיין מדובר בממתיק עם ערך גליקמי גבוה (שמעלה את רמת הסוכר בדם במהירות) ובנוסף בעל ערך קלורי גבוהה. יתרונו בעצם היותו טבעי ולא מעובד ובטעמו המשובח. אין לחמם סירופ מייפל כיוון שהוא מאבד מערכיו בחימום.

סוכר קנים אורגני- סוכר המופק מקנה סוכר , מעובד ובעל ערך גליקמי גבוה ולכן לא מומלץ ובהחלט לא  מתאים לסוכרתיים.

סוכר קוקוס: זהו סוכר טבעי המופק מאגוז הקוקוס. סוכר הקוקוס הינו בעל ערך גליקמי נמוך, בעל טעם מעט קרמלי. מתאים מאד לאפיה ולהמתקת משקאות המומלצים לשימוש. על אותו עיקרון קיים נקטר קוקוס שהוא מיצוי נוזלי של סוכר הקוקוס.


קסיליטול: ממתיק נהדר כל עוד הוא טבעי ולא מסונטז. זוהי  בעצם פחמימה טבעית שמקורה בעץ התרזה. הוא נראה כמו סוכר וטעמו כשל סוכר אך ערכו הקלורי נמוך ב 60%, הוא שומר על בריאות השיניים בהיותו אנטיבקטריאלי ואף ניתן לשימוש במקרים של קנדידה!!! ובנוסף, הקסיליטול מונע את גידולו של הסטרפטוקוקוס ומפחית דלקות אוזניים, דלקת ריאות וסינוסיטיס. ויש עוד: הקסיליטול משפר ריח לא נעים מהפה ואף מגביר ספיגת סידן וויטמיני B. כיוון שהוא קוטל פטריות לא ניתן להשתמש בו לאפיית לחמים עם שמרים כי הוא ימנע מהשמרים להתפתח אך בהחלט ניתן להקציף איתו חלבונים לעוגה. לצערי עדיין אין בארץ- אפשר להשיגו אצלי בקליניקה.

מונק פרוט: ממתיק טבעי שמקורו בפרי הנזיר. הוא נטול קלוריות, מכיל נוגדי חימצון שנמצאו כאנטי דלקתיים, אנטי סרטניים, מחזקים את מערכת החיסון, מאזנים רמות גלוקוז ואינסולין בדם ועוד. זהו אחד מהממתיקים המומלצים! ניתן להמתיק איתו משקאות, עוגות אפויות, בצקים וקינוחים. בארץ ניתן למצוא אותו בבי הטבע, הוא מיוצר על ידי חברת "עתיד ירוק". במתכונים על כל כוס קמח יש לשים 1.5 כפות מונק פרוט.

 

 

אוזני המן מקמח כוסמין

אוזני המן מקמח קוקוס ללא גלוטן

בראוניז הפתעות מקמח טף

בראוניז שוקולד קפה ללא גלוטן

גלידת אסאי תאנים טבעונית

גלידת זבת תאנים ודבש

גלידה טבעונית ססגונית

גלידת יוגורט פרג מהיר הכנה

גלידת מגנום וניל בצק עוגיות מצופה שוקולד (טבעוני)

גלידת מוקה וניל טבעונית

גלידת קוקוס בננה שוקולד טבעונית

גלידת קרמל שמיימית וטבעונית

גלידת סופר פודס כחולה

גלידת ספירלה ספירולינה טבעונית

גלידת שוקו בננה מצופה טבעונית

גלידת שוקו תאנים טבעונית

גלידת שיש טבעונית

גלידת שמנת יוגורט בסיסית עם תוספות לפי הטעם

גלידת תאנים ומאקה טבעונית

גלידת תאנים-שוקומאקה

גרנולה ללא סוכר

חטיפי כוסמת חלבה קראנצ'יים

חיתוכיות קרמיות עם קרמבל

חלבה ביתית מענגת

טראפלס נימוחים מקמח בננה

מספר עמודים: 3
 1  2 3   הבא   


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים