תרפא - עצירות
 
 
צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרף לניוזלטר החודשי שלנו
 
ותיהנה בכל חודש ממידע חדש ובריא ומתכונים והמלצות לחיים בריאים יותר
 
 
 

עצירות


לאדם בריא יש 1-3 יציאות ביום. זמן מעבר המזון במערכת העיכול נע בין 6-24 שעות.  ממצאי מחקרים שנערכו לאחרונה מראים שכאשר הצואה נשארת במעי הגס זמן ארוך, נספגים לדם חיידקים וחומרים רעילים המצויים בצואה, לכן אין להזניח את המצב ויש לטפל בעצירות. נטילת תרופות משלשלות היא בעייתית כיוון שהן הופכות את המעיים לעצלות כאשר משתמשים בהן לאורך זמן.
תסמינים של עצירות כוללים קשיים בהפרשת צואה, ירידה בתדירות היציאות, בטן נפוחה ורגישה, אובדן תיאבון, גזים במערכת העיכול והרגשה כללית רעה. הגורמים העיקריים לעצירות הינם תזונה לקויה (בעיקר חסר בסיבים תזונתיים ובשתיית מים), מתח נפשי, היעדר פעילות גופנית, נטילת תרופות מסוימות, טפילים במעי, חסר בחיידקים ידידותיים במעיים, שימוש מוגזם בתרופות משלשלות ובחוקנים, חסר במגנזיום בדם, דלקות מעיים, תת פעילות של בלוטת התריס ובעיות בתפקודי כבד. יש לתת את הדעת לגורם חשוב נוסף שהוא מתח ורגשות מודחקים. אנשים שקשה להם לשחרר, לתת מעצמם, או אפילו להיפטר מחפצים ישנים שלא בשימוש, מועדים לסבול מעצירות.

המלצות תזונתיות: 
  •  הימנעות ממזונות שגורמים לעצירות כגון אורז לבן, קמח לבן, מזון מטוגן וקקאו.
  •  צריכה של סיבים תזונתיים, בליווי שתיה מספקת של נוזלים שיסופחו לסיבים ויגדילו את נפח הצואה, כך שהמעיים יְגוּרוּ ותהיה פריסטלטיקה (תנועת מעיים) טובה.
  •  להרבות בשתיית מים- אך לא בזמן הארוחה.
  •  ניתן להשרות מספר שזיפים יבשים או דבלים בכוס מים למשך הלילה ובבוקר לשתות את המים ולאכול את הפירות.
  •  יש לאכול סלק  חי, מבושל או מיץ סלק- על בסיס יום יומי.
  •  מיץ אלוורה- לשתות על קיבה ריקה.
  •  למהול 2 כפות שמן זית ומיץ מחצי לימון בכוס מים לא קרים ולשתות בבוקר.
  •  זרעי פשתן- ניתן לאוכלם טחונים עם מים או להשרות זרעים שלמים במים רותחים, למשך הלילה ולשתות בבוקר על קיבה ריקה. הנוזל המתקבל הוא צמיגי הוא מסכך  את המעי.
  •  ניתן לכלול בתפריט אגס שהוא בעל אופי קר, משחרר מיצי מרה ולכן משלשל.
  •  מומלץ לאכול תפוח אפוי, כיוון שהוא מרגיע ומלחלח  את רירית המעי.
  •  אכילת מזון מותסס (יוגורט, ירקות כבושים). המזון המותסס מכיל חומצה לקטית טבעית, השומרת על הפלורה של המעיים. כמו כן הוא משלשל ונוגד גזים.

באופן כללי כאשר יש עצירות מאד מומלץ לאמץ פעילות גופנית שאוהבים ולבצעה באופן קבוע. חשוב מאד לא להתאפק כשמרגישים צורך לשירותים, אחרת הבעיה מחריפה. מומלץ בחום לשבת בשירותים כל יום בשעה קבועה אפילו אם לא יוצא כלום- מערכת העיכול אוהבת הרגלים קבועים וניתן לתכנת אותה להתרגל ליציאה בשעה מסוימת ביום. בנוסף, טכניקות כגון דיקור, ביו פידבק, ניקוי רעלים, ועיסוי בטן בכיוון השעון, נמצאו כמועילים לבעיית העצירות.

תוספי תזונה מומלצים:

  אצת כלורלה.
  פרוביוטיקה עם FOS.
  זרעי פסיליום.
  אנזימי עיכול- עוזרים לעיכול המזון במערכת העיכול העליונה, וזה מקל על מערכת העיכול התחתונה.
  ויטמין  C(מרפאים מסוימים מאמינים שנטילת ויטמין זה במינון מעל 5 גרם ביום מהווה משלשל קל, כיוון שהגוף מנסה להיפטר מהעודף של הויטמין על ידי כיווץ יתר של המעי).

צמחי מרפא:
צמחי המרפא במרכז "תרפא" נרקחים במעמד הטיפול ומותאמים אישית לבעיה ממנה סובל המטופל ולהיסטוריה הרפואית שלו.
צמחי המרפא היעודיים לטיפול בעצירות:

  אשחר
 שן ארי
 חומעה
 מורן
 לחך סגלגל
 לחך בלוטי
    ריבס(בכמויות קטנות הצמח משלשל ובכמויות גדולות הוא גורם לעצירות)
 כסיה (נקרא גם סנא): מכיל חומרים המגרים את המעי הגס וגורמים לשלשול טבעי חזק-  הצמח לא מומלץ, עקב התלות שהוא יוצר במעי ולכן ניתן להשתמש בו למקרי חירום בלבד.
 
מתכונים מומלצים:
 
אורז מלא ברוטב סומסום.
אורז פרא עם גרעינים
לחם סודה משגע.
ממרח כוסברה.
ניוקי ברוטב פסטו.
עוגת גזר.
פשטידת ברוקולי.
שייק מנגו.
תבשיל קינואה ובטטה.
קרקרים מקמח חומוס.
פשטידת בצל.
עוגיות חלבה פריכות.
עוגת פרג.
עוגיות ט"ו בשבט.
מרק כרישה וחומוס.
אנטיפסטי קליל ובריא.
אוזני המן בריאים.
אורז אדום ברוטב חמאה ופפריקה.
ג'חנון מקמח כוסמין.
גרנולה ללא סוכר.
כדורי אנרגיה.
ממרח חומוס ביתי.
מרק עדשים כתומות ובטטה.
מרק קרם ברוקולי וכרובית
מרק מאש.
סלט חסה ברוטב מתקתק.
סלט עלים ירוקים עם אגוזי ברזיל.
פס אגוזים וצימוקים.
פשטידת גבינות וטופ.
שייק תאנים ויוגורט.
סלט כרוב עם סומסום ושקדים.
גלידת יוגורט פרג.
סלט כרובית וברוקולי עם אגוזי מלך.
קרוטונים.
עוגת פסטה.
המבורגר עדשים צמחוני.
פשטידת דלעת וצנוברים.
שיפודי דג בתנור.
פצפוצי קינואה בטעם חלבה.
עוגיות שיבולת שועל.
סלט עלעלים,גבניות שרי וגרעיני דלעת.
סלט נבטוטים וחמאת בוטנים.
דג סול עם ירקות בתנור.
טבולה קינואה וחמוציות.
לחמניות שיפון ובצל.
מאפינס תמרים.

 
 
 

 


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים