
במקום לקנות גרנולה, הכינו בבית ותראו כמה שזה פשוט. זו ארוחת בוקר מושלמת בליווי יוגורט טבעוני, חלב צמחי ללא סוכר או יוגורט עיזים אורגני.
צריכת גרנולה מהסוג הבריא באמת מצויינת לסכרתיים, לסובלים מכולסטרול גבוה, מיתר לחץ דם, מאנמיה, מכיבים עיכוליים, נדודי שינה, מתח, חרדות, היפראקטיביות, נשירת שיער,
PMS, קנדידה, אסתמה של העור, היפותירואידיזם ומיגרנה.
רכיבים (20 מנות):
חצי ק"ג שיבולת שועל מלאה או
כוסמת מונבטת (בקישור יש הנחיות כיצד להכין)
רבע כוס פרג לא טחון.
חצי כוס שקדים חצויים.
רבע כוס צנוברים/גרעיני דלעת.
רבע כוס פתיתי קוקוס.
חצי כוס שומשום מלא.
רע כוס פרג שלם.
חצי כוס אגוזי קשיו / אגוזי פקאן חצויים.
כוס צימוקים/דובדבנים מיובשים אורגניים/משמשים מיובשים אורגניים קצוצים (למי שאין קנדידה).
חצי כוס זרעי פשתן שלמים.
רבע כוס זרעי צ'יה.
2 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה.
6 כפות סילאן (למי שיש קנדידה: 20 טיפות סטיביה/מונק פרוט).
* אפשר כמובן להתפרע ולגוון ולהוסיף קינמון טחון, בננות מיובשות ללא סוכר, אגוזי לוז וכל העולה על דמיונכם הפרוע בהתאם לטעמכם הקולינרי!
אופן ההכנה:
1.
מערבבים בתבנית אפיה שמן קוקוס, סילאן/מונק פרוט/סטיוויה ושיבולת שועל.
2. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה ומערבבים מדי פעם.
3.מכבים את התנור ו
מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מזרעי הפשתן והצימוקים / דובדבנים ומשאירים בתנור החם לעוד 20 דקות.
4.מוציאים מהתנור ומוסיפים זרעי פשתן קשיו / פקאן חצוי וצימוקים / דובדבנים מיובשים.
5.מצננים ושומרים בצנצנת זכוכית במקרר.