צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

קנדידה


קנדידה אלביקנס היא פטריית שמר החיה בתוך גוף האדם ובדרך כלל לא גורמת לנזקים. בגוף  קיימים גם  חיידקים ידידותיים ותאים השייכים למערכת החיסון ומפקחים על התרבות הפטריות. תרופות שונות, תזונה לקויה וגורמים נוספים, עלולים להכחיד את החיידקים הטובים הללו ולגרום לקנדידה  להתרבות ולשגשג בצורה בלתי מבוקרת ומזיקה. זיהום פטרייתי בנרתיק הוא הסוג הנפוץ ביותר של הקנדידה, אך לפעמים הקנדידה מתפשטת בגוף כולו. מצב זה נקרא קנדידיאזיס מערכתי והוא עלול לגרום לתסמינים רבים. הרבה פעמים זה גורם למחלות עיקשות ומסתוריות. תסמיניה של הקנדידה המערכתית כוללים תשישות מתמשכת, עצירות או שלשול, דלקת במעי, כאבי בטן, גירוי בפי הטבעת, דלקות בכליות, דלקות בשלפוחית השתן, כאבי שרירים, דלקת מפרקים, כיבי פה, גודש, שיעול, כאבי ראש, נימול בגפיים, ליקויים בזיכרון וביכולת הריכוז, הפרעות במצב הרוח, פריחות כרוניות בעור, זיהום פטרייתי באברי המין או בציפורני הרגליים ואלרגיות. הגורמים העיקריים הם שימוש ממושך או תכוף באנטיביוטיקה או בקורטיקוסטרואידים, ליקויים במערכת העיכול, מערכת חיסונית חלשה, תזונה עתירת סוכרים, אלרגיות, מתח, שינויים הורמונאליים ונטילת גלולות למניעת הריון והזדקנות.

המלצות תזונתיות:
  • יש להימנע לגמרי משמרים, חיטה, סוכר, תחליפי סוכר, חומץ, מוצרי חלב (למעט יוגורט עיזים וחמאה), אלכוהול, פירות, דגנים מלוטשים, קפאין, ירקות מוחמצים וכבושים, בוטנים וחמאת בוטנים, נקניקים, בשרים מעושנים, אוכל משומר, פטריות, מונוסודיום גלוטמט ושמנים מזוככים.
  • מותר ורצוי לאכול ירקות, שמן זית, יוגורט ביו, קטניות, דגנים מלאים למעט חיטה, דגים, בשר ועוף אורגניים, ביצים (לא מטוגנות), גרעינים, זרעים ואגוזים לא קלויים, טחינה, תה צמחים, פריכיות אורז, חמאה, תבלינים כמו לימון, עשבי תיבול, מלח עשבים.
  • יש להרבות באכילת שום טרי ולשלבו במתכונים שונים- השום הוא אחד מקוטלי הקנדידה (לא רק) החזקים שיש.
  
תוספי תזונה מומלצים:

1.      חומצה קפרילית או תמצית זרעי אשכוליות (GSE) – לקטילת הקנדידה.
2.      פרוביוטיקה- לחזק את אוכלוסיית החיידקים הטובים שהקנדידה התגברה עליהם.
3.      נוגדי חמצון- בתהליך הוצאת הרעלים מהגוף משתחררים רדיקלים חופשיים הגורמים לחמצון התאים לכן, יש צורך בנוגדי חמצון שיגנו על הגוף.
4.      חומצה בוטירית- לשיקום ריריות המעי.
5.      כרום פיקולינט- במקרה שיש צורך לרסן תשוקה למתוק.


צמחי מרפא:  

צמחי המרפא נרקחים בזמן הטיפול ומותאמים אישית לפי ההיסטוריה הרפואית.
צמחי המרפא היעודיים לטיפול בקנדידה הינם צמחים שתומכים בכבד:

גדילן מצוי.
שן ארי.
סכיזננדרה.
ארטישוק(כיוון שהקנדידה מייצרת רעלים שמתפרקים בכבד ומעמיסים עליו).
צמחים אנטי פטרייתיים:
שום.
טבבויה.
מהוניה.
אורגנו.
ציפורן.
לענה.
 
מתכונים מומלצים:
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים