צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

האם באמת חשוב לצרוך מזון אורגני?

מה לדעתכם עדיף לאכול- אורז מלא לא אורגני או אורז לבן אורגני? תתפלאו לשמוע שהתשובה היא אורז לבן אורגני: עד כדי כך חומרי הריסוס וההדברה בעייתים!
תארו את עצמכם חותכים ירקות לסלט, משקיעים בחיתוך, במגוון הירקות ועל הסלט הצבעוני מרססים קוטל חרקים: הייתם אוכלים סלט כזה? ובכן- כאשר אתם חותכים ירקות לא אורגניים- זה פחות או יותר מה שאתם אוכלים. אמנם חקלאים מסוימים ממתינים מספר ימים כדי שחלק מחומרי הריסוס יתפוגגו אבל זה לא תמיד משתלם כלכלית ולכן לא מתבצע, וחלק מרשתות המזון מבצעות בקרה שאכן חלק מהריסוס התנדף ולא עולה על הכמות המותרת שהוגדרה אך עדיין נשארים חומרי ריסוס בירקות ובפירות (וכל זאת- הייתם אוכלים סלט שיש בו טיפה של קוטל חרקים?)

אז מה הבעיה בחומרי ההדברה?
  • חומרי הריסוס וההדברה מכילים כימיקלים מזיקים ביותר כגון חנקן ,קדמיום ומתכות כבדות אחרות הגורמות לפגיעה עצבית ולהתפתחות תאים סרטניים.
  • מחקרים מצאו קשר בין אכילת מזון מרוסס לבין תחלואה בסרטן, פרקינסון, קשיי פוריות, אלרגיות, מחלות מעיים ועוד.
  • מחקר שפורסם בכתב העת הבריטי Coronary and Diabetic Care בשנת 2004 הראה שחומרי הדברה פוגעים בערך התזונתי של המזון. לדוגמה, תכולת ויטמין C  ומגנזיום במזונות אורגניים גבוה בכ 25% יותר ותכולת מינרלים בתפוחי אדמה תרד, כרוב וחסה גבוהים משמעותית בירקות אורגניים.
  • גם נוגדי החימצון במזון מרוסס פחותים בהשוואה למזון אורגני כיוון שהצמחים יוצרים את נוגדי החימצון כהגנה בפני מזיקים וכאשר הצמח מרוסס אין לו צורך ליצור את נוגדי החימצון הללו שבסופו של דבר מגינים גם עלינו מפני מחלות רבות ומעכבים הזדקנות.
  • לירקות שאינם אורגניים מזריקים הורמונים!!! ההורמונים הללו גורמים לבעיות פריון ולתהליכים סרטניים באיברי הרביה.
  • קשה להאמין אך לעיתים הירקות מוטבלים בצבע על מנת להראות אטרקטיבי יותר.
  • חומרי הריסוס גורמים לתגובה חומצית חזקה בגוף הגורמת לשרשרת תהליכים הרסניים המחלישים את מנגנוני ההגנה של הגוף ומקדמת תחלואה במחלות כרוניות.
ומה שעוד חשוב זה לא מה יש יותר בירקות האורגניים אלא מה אין בהם: אין בהם חומרים מזיקים!

אילו ירקות הכי מרוססים?

הירקות העליים הם הירקות הכי מרוססים כפי שנכתב בדו"ח מבקר המדינה בשנת 2011: "בצמחי תבלין (חסה, פטרוזיליה, נענע, שמיר וכו') נמצאו חריגות גבוהות של חומרי הדברה במשך שנים". ירקות נוספים המודברים ברמה גבוהה הם הירקות המצליבים: כרובית, ברוקולי וכרוב ביניהם וגם ירקות השורש הגדלים באדמה הרוויה בחומרי ריסוס כגון גזר, בטטה, סלק וכדומה.
בקליניקה אני נתקלת לא מעט במטופלים אשר מקפידים לקנות ירקות של "גוש קטיף"- שהם ללא חרקים. רבנים מסוימים כבר הביעו את התנגדותם לצריכת הירקות הללו שהם בגדר סכנה לבריאות. מה עשו אבות אבותינו בתקופה שלא היו ריסוסים? פשוט שטפו טוב טוב את הירקות ואת העלים במיוחד! הרי ירק שחרקים לא נמשכים אליו, גם בני אדם לא צריכים לאכול כי כנראה אינו ראוי למאכל. אני ממליצה להשרות את הירקות העליים במים ומלח ואז לשטוף היטב ולהניח במסננת רחבה עד לייבוש, להניח במגבת, לגלגל ולשמור במקרר-וכך זה ישמר מספר ימים ויקל על מלאכת הכנת הסלט שהפעם יהיה גם בריא באמת.
בסופרים הרגילים ניתן למצוא פטריות טריות מסוגים שונים ונבטים –אלו גידולים שאינם מרוססים. גם חלק מהירקות של חברת "כרמל יבולים"  הנמכרות ברשתות השיווק הגדולות נטולי ריסוס והעלים של חברת "עלי בודק" שגודלו בשיטה הידרופונית (שיטת גידול צמחים במצע ללא אדמה) נטולי ריסוס ואף בעלי כשרות מהדרין.

אבל מזון אורגני מאד יקר... (?)

בעבר, התצרוכת האורגנית הייתה מאד יקרה ולא נגישה ובשנים האחרונות, משרבו החקלאים שמגדלים גידולים אורגניים העלות פחותה ואף משתווה לעיתים לירקות "רגילים" (=מרוססים). בבאר שבע יש כבר 5 סופרים המוכרים תצרוכת אורגנית והתחרות גורמת למחירים שפויים ושווים לכל נפש. ניתן גם לבצע הזמנה של סל ירקות ישירות מהחקלאי- סל המגיע עד הבית בעלות נמוכה במיוחד (בדרום יש את טבע הבשור, באר מילכה ומשק חביביאן). וכמובן ככל שהביקוש יגבר, המחירים ירדו אף יותר.

נקודה למחשבה: חסה אורגנית המספיקה למספר ימים למשפחה שלמה עולה כמו מעדן חלב או כמו חטיף שמספיק בקושי לארוחה ולא מועיל לבריאות כלל. מטופלים שלי שעוברים לצריכת מזון בריא ואורגני מדווחים שעלות סל הקניות פחתה באופן "מפתיע"- פשוט כי במקום מזונות מזיקים שעולים לא מעט את העגלה מילאו מזונות אחרים, מזינים ונקיים מכימיקלים.

זיכרו: גרם של מניעה שווה לקילו של טיפול: עדיף להשקיע כסף במניעת מחלות כי הטיפול בהן הרבה יותר יקר!
  • התמונה המצורפת היא מסיור שערכתי לתלמידי במשק אורגני


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים