צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרף לניוזלטר החודשי שלנו
 
ותיהנה בכל חודש ממידע חדש ובריא ומתכונים והמלצות לחיים בריאים יותר
 
 
 

חוק סימון המזון- טוב לנו?

דף הבית >> מאמרים >> חוק סימון המזון- טוב לנו?
כל מה שחשוב לדעת על חוק סימון המזון

מאז שנכנס תוקפו של חוק סימון המזון לפני כחודשיים אני נשאלת לא מעט על מהותו והאם הוא באמת מהווה בשורה טובה לבריאות הצרכן. לכל התוהים על קנקנו- הנה כל הפרטים על מהות החוק, יתרונותיו, חסרונותיו והמסקנות שיעשו עבורכם את הקניות פשוטות, נכונות ונבונות:

אז מה החוק אומר?

חוק סימון המזון מחייב את יצרניות המזון לסמן במדבקה אדומה כל מוצר המכיל כמויות גבוהות של שומן רווי, נתרן וסוכר ומבדיל בין מזון מוצק לנוזלי באופן הבא: מדבקה אדומה תשודך לכל מזון מוצק המכיל יותר מ 500 מ"ג נתרן, יותר מ 13.5 גרם סוכר ויותר מ 5 גרם שומן רווי ל 100 גרם מזון. למזון נוזלי הכמויות הן על יותר מ 400 מ"ג נתרן, 5 גרם סוכר ו 3 גרם שומן רווי לכל 100 מ"ל. ערכים אלו נקבעו כפעימה ראשונה וחלים מינואר 2020 וישתנו מעט בפעימה השנייה בינואר 2021.
החוק לא מחייב מדבקות ירוקות וחברות המזון רשאיות להדביקן על אריזות מזון העומדות בתקן.
  • יתרונות החוק:
  1. המודעות לבריאות שעולה עקבות החוק
  2. המודעות לנזקי הסוכר, המלח והשומן הרווי
  3. חברות המזון שנלחצו מהחוק והפחיתו את כמויות החומרים המזיקים
  • חסרונות החוק:
  1. החוק לא חל על אריזות קטנות וכך, בחטיפים וממתקים באריזות מיני אין מדבקה אדומה.
  2. הוק לא מתייחס לחומרים מזיקים מאד כגון צבעי מאכל, מתיקים מלאכותיים וחומרים משמרים ומוצרים שמכילים אותם לא תמיד מסומנים במדבקה אדומה.
  3. החוק לא מתייחס לרמת עיבוד המזון וכך מוצרים מעובדים המכילים ממתיקים מלאכותיים שהם מאד מזיקים לבריאות יכולים לקבל מדבקה ירוקה בעוד שחטיף טבעי מתמרים ושקדים בלבד יקבל מדבקה אדומה. גם שמן קוקוס שהוא שמן רווי "זכה" למדבקה אדומה אך מדובר בשמן בריא מאד והשומן הרווי שבו הוא מהסוג שלא נספג בתאי השומן ואף מחזק את מערכת החיסון וקוטל חיידקים, וירוסים ופטריות. השמן הרווי המזיק מגיע ממוצרים מהחי כגון בשר, עוף וחלב והם אלה אשר צריכים לקבל מדבקה אדומה.
  4. יש מזונות מאד מעובדים כגון אבקות מרק שלא מחויבים במדבקה אדומה כיוון שהוגדרו כמזון נוזלי על אף שהם מוצקים וכך קיבלו "הנחה" ונדרשו לסף של 400 מ"ג נתרן במקום 500. אבקות המרק, מנות חמות, רטבים, סלטים תעשייתיים ועוד מכילים המון מלח או שומן רווי והם מעובדים ומזיקים מאד לבריאות ועל כן היו אמורים להיות עם מדבקה אדומה אך חמקו ממנה על חשבון בריאות הצרכן.
  5. החוק לא מתייחס לכמות הקלוריות וחטיף ילדים שמכיל 600 קלוריות לאריזה יכול להתחמק ממדבקה אדומה אם לכמות של 100 גרם הוא יכיל את כמות הנתרן הנדרשת .
  6. החוק לא חל על מוצרים שאינם ארוזים וכך מזונות הנמכרים במשקל חמקו ממדבקה אדומה. מזונות כאלו לדוגמה הם נקניקים, גבינות, עוגות, בורקסים וכדומה הנמכרים במשקל.
  7. הסף שנקבע לכמויות הסוכר, הנתרן והשומן הרווי עדיין גבוה במטרה להתחשב ביצרניות המזון.
מסקנות:
  1. המשיכו לקרוא את רכיבי המוצר שאתם קונים והתרחקו ממוצר המכיל רכיבים מזיקים כגון חומרים משמרים, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, סירופ תירס, סוכר, גלוקוז, שומן צמחי, שומן מוקשה וכדומה.
  2. אם המוצר מכיל רכיבים טבעיים בלבד כגון פירות ושקדים/אגוזים וכדומה- אל תתייחסו למדבקה האדומה שאולי תשודך לו.
  3. הימנעו מצריכת אבקות מרק ומנה חמה בכל מחיר!
  4. דעו שככל שהמוצר מכיל יותר רכיבים הוא פחות מומלץ.
  5. זיכרו שהרכיבים התזונתיים מופיעים לפי סדר תכולה יורד: הרכיב שנמצא בכמות הגדולה ביותר מופיע ראשון, והרכיב שלאחריו הוא השני בכמותו וכך הלאה כך שאם סוכר מופיע ראשון המוצר מכיל הכי הרבה סוכר (כמו בשוקולד, מיצים, גלידות, עוגות וכדומה).
 


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים