צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

כורכום- צהוב עולה!

צהוב עולה: הכורכום בשירות הבריאות
 
בהודו הוא מכונה "האבקה הקדושה" וברפואה ההודית (איורוודה) משתמשים בו כתרופה למחלות רבות. מסתבר שמיליארד הודים לא טועים והכורכום- שורש צהוב הנטחן לאבקה מכיל רכיב עוצמתי במיוחד בשם כורכומין שהוא בעל סגולות רפואיות. תבלין הפלא הזה משמש אותנו רבות במטבח ואם כבר אנו נהנים מטעמו בתבשילים שונים, בואו נכיר גם את יכולותיו בריפוי ובמניעה של מחלות שונות שנחקרו בלמעלה מ 6000 מחקרים שונים:
  • כורכומין מעכב צמיחת תאי סרטן והוכח במיוחד במקרים של סרטן המעי גס, סרטן הערמונית, סרטן בכבד וסרטן השד. במחקרים נמצא שהכורכום בולם החמרה של מחלת הסרטן ואף מעצים את השפעת הטיפול הכימותראפי.
  • הכורכומין מאט את הזדקנות העור, מסייע להחלקת מרקם העור, מעשיר את העור בלחות ובמראה זוהר. בנוסף, הוא מועיל במקרים של פצעי בגרות, פטריות עור ואקזמות.
  • הכורכומין משפר תהליכי ספיגה במערכת העיכול על ידי הגברת הפרשה של מיצי עיכול. בנוסף, הוא נחשב לחומר מחטא אשר נוגד וירוסים, חיידקים ופטריות המזהמים את מערכת העיכול וגורמים לקלקולי קיבה והרעלות מזון ומהווה חלק בלתי נפרד מטיפול טבעי במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.
  • הכורכומין עוצמתי במיוחד לניקוי רעלים מהדם ולניקוי פסולת מהכבד ואף משקם רקמות פגועות בכבד.
  • במחקר שנעשה בשנת 2009 נמצא שהכורכומין מעכב צמיחה של רקמות שומן (הסוף לדיאטה...!)
  • בשילוב עם ויטמין D  הכורכום מעכב התפתחות של אלצהיימר.
  • הכורכומין אף מעלה את מצב הרוח והאנרגיה הכללית על ידי השפעה על רמות הורמון הסרוטונין במח- הורמון שספיגתו לקויה במצבי דיכאון וחרדה.
  • הכורכום מכיל נוגדי חימצון רבים שתפקידם לבלום פגיעה בתאי הגוף, להאט את קצב ההזדקנות ולמנוע דלקות. הכורכום נחקר רבות כנוגד דלקות טבעי וידועה השפעתו העוצמתית בריפוי דלקות פרקים.
  • ואם כל זה לא מספיק, הכורכום גם מחזק את מערכת החיסון, מטפל בקנדידה, שומר על רמת לחץ דם תקינה, מסייע בטיפול במיגרנות, מונע עליית סוכר בדם ומאזן רמות כולסטרול.
איך כדאי לצרוך את הכורכום?

לצערי, לתבלינים רבים הנמצאים החנויות מוסיפים חומרים מייצבים ואף קמח (!) ועל כן חשוב לקנות כורכום ממקום אמין. הכי טוב יהיה להשתמש בשורש עצמו או לקנות אבקת כורכום אורגנית. כיוון שבכורכום יש רק כ 3% מהחומר הפעיל כורמכומין, על מנת לטפל במחלות שונות יש להשתמש בקפסולות של הכורכום או במיצוי נוזלי (טינקטורה) של כורכום. בנוסף, נמצא שפפרין- הרכיב הפעיל של הפלפל השחור- מגביר את ספיגת הכורכום- ועל כן תוספי כורכום בדרך כלל מכילים את הפיפרין. גם במטבח- רצוי להוסיף פלפל שחור לבישולים עם כורכום. אני משלבת את הכורכום בצמחי המרפא שאני רוקחת בקליניקה ומהדיווחים של מטופלי יכולה לאשר שההודים ידעו על מה הם מדברים...

הכורכום משתלב נהדר בתבשילי קדירה, אורז מלא, קינואה, מרקים וקציצות. ניתן להכין איתו משקה לניקוי רעלים שטעמו כמרק:

משקה כורכום מנקה:

1 כפית אבקת כורכום איכותית
קורט פלפל שחור
כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

מערבבים את אבקת הכורכום עם הפלפל השחור בכוס. שופכים מים רותחים, מכסים ומשהים ל 10 דקות. שותים על קיבה ריקה- עדיף על הבוקר.
 
 


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים