צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

לחם- מה חשוב לדעת על המזון הבסיסי ביותר?

תחקירים רבים שנעשו והתפרסמו (והפחידו...) על החומרים שיש בלחם שלנו הביא למודעות באשר למזון הכי בסיסי בתפריט ומטופלים רבים פנו אלי כדי שאמליץ על לחם איכותי שנקי מחומרים מזיקים. כבר ברור שלחם לבן על כל גווניו אינו מיטיב עם בריאותינו בלשון המעטה: לחם לבן על כל גווניו (פיתה, לחמנייה, לחם אחיד וכדומה) מתעכל מאד מהר ומותיר תחושת רעב, לא מספק לגוף ויטמינים ומינרלים שיש בסיבים שהוסרו אלא רק עמילן, גוזל בעת עיכולו ויטמיניB  מהגוף, גורם לעצירות ולסוכרת ואם ילדינו ניזונים מלחם לבן בבית הספר הרי שלאחר זמן קצר הם כבר יהיו רעבים וחסרי ריכוז בשיעור. רצוי להרגיל את הילדים לצריכת לחם מלא כבר מהביס הראשון. בנוסף, לחם לבן מעלה את רמת הסוכר בגוף כמו סוכר לבן (יש להם ערך גליקמי דומה)!!!
אז מהו לחם טוב באמת?
לחם בריא צריך להיות מורכב אך ורק מחיטה מלאה, מלח, מים ושמרים או מחמצת. שמנים צמחיים, חומרים מתחלבים, גלוקוז, קמח סויה, לתת, חומרים משמרים וכדומה- לא צריכים להיות בלחם. הקמח ממנו עשוי הלחם יכול להיות מחיטה מלאה, חיטת כוסמין או שיפון:
*   קמח חיטה מלאה: קמח שעשוי מהגרעין השלם של החיטה. קמח זה עתיר בגלוטן, חלבון חיטה שמהווה כדבק בעיסה ולכן לא מאד ידידותי למעיים שלנו. בקמח זה ניתן להשתמש בכל מתכון הדורש קמח לבן. כיום החיטה המלאה עברה שינויים גנטיים רבים שגרמו לה להיות אלרגנית ולגרום לבעיות בריאותיות שונות. לכן- גם חיטה מלאה אינה אידיאלית.
*   קמח כוסמין מלא: קמח מעולה, קל לעיכול יותר מהקמח המלא כיוון שהגלוטן שבו נטול מרכיב בשם גליאדין שהוא זה הבעייתי למי שרגיש לגלוטן. כוסמין נחשבת ל"אם החיטה", שכן היא חיטה קדומה יותר, בעלת ערכים תזונתיים רבים יותר מבחיטה הרגילה. ניתן לרכוש קמח ידידותי מאד לכל מתכון הדורש קמח. גם כאן, העדיפו את קמח הכוסמין הטחון בטחינת ריחיים. אל תתבלבלו בין כוסמת (דגן נטול גלוטן) לבין חיטת כוסמין: מדובר בשני גרעינים שונים לגמרי.
*   קמח שיפון: קמח בריא בעיקר לחולי סוכרת כי הוא בעל מדד גליקמי נמוך (כלומר, מעלה את רמת הסוכר בדם לאט). קמח השיפון מעט חמצמץ ולכן מתאים לשים ממנו כרבע כמות ממה שרשום במתכון ואת השאר להשלים עם קמח חיטה מלא או כוסמין מלא. מי שמיומן בהכנת לחמים על בסיס מחמצת יכול להכינו על בסיס שיפון בלבד ללא עירבוב.
 
הכי טוב זה להכין לחם לבד בבית- כך תדעו מה יש בו בדיוק אך אם אין זמן/רצון/יכולת- תוכלו למצוא לחמים טובים ברשתות הגדולות ובחנויות הטבע: חשוב שתקראו את רשימת הרכיבים מהם עשוי הלחם ואם יש ברשימה את אחד מהרכיבים המוזכרים מעלה רצוי להימנע מרכישתו.
 


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים