צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

מלח הארץ

 
גשו לארון האוכל שלכם, הוציאו את חפיסת המלח וקיראו מה הוא מכיל. אקצר לכם את התהליך ואפרט את רכיבי המלח כפי שהם מצוינים על האריזה:

מלח, חומרים מונעי התגיישות  E500, E535

מספר עובדות (לא מדע בדיוני)-על המלח:
  •  חומרים מונעי ההתגיישות מכילים אלומיניום  (הגורם לבעיות דמנטיות ולסרטן)
  • בתהליך זיקוק המלח מוסיפים לו טלק (מסרטן!!!)
  • את המלח מלבינים עם כלור כדי שיראה לבן ונקי
  • מלח שולחני עבר תהליכי זיקוק ושינוי כימי עד כי הפך למזיק לבריאות
  • בגביע קוטג' אחד יש כמעט את כל כמות המלח היומית למבוגר
  • בחבילת ביסלי או צ'יפס יש יותר מכמות המלח המומלצת לילדים (החטיפים הללו "חוטפים" את בריאות ילדינו!)
המלח מתחבא במוצרים כגון גבינות, לחמים, אנשובי, בשרים, חמוצים, ממרחים, רטבים, מנה חמה (מוצר כימי הרסני לבריאות), אבקת מרק עוף, רוטב סויה, דגני בוקר, חטיפים ועוד.
מסתבר, שמלח אינו מוצר תמים כל כך, והלבן הלבן הזה נמצא קשור למחלות לב, שבץ, שחמת הכבד,  מחלות כליה, אוסטאופרוזיס, השמנה, ואפילו סרטן – בעיקר סרטן הקיבה!!!
הגוף זקוק לכמות מסוימת של מלח כדי לווסת את טמפרטורת הגוף, לסלק רעלים מטבוליים, לווסת פעילות הורמונלית, לאזן את רמת הסוכר בדם, למנוע התכווצויות שרירים, למנוע דלקות פרקים, לאזן את קצב הלב ולחץ הדם ועוד. אך מדובר במלח טבעי שלא עבר תהליכי עיבוד שהופכים אותו למוצר מזיק.                                                                          

כמות המלח המומלצת היומית למבוגר בריא היא 6 גרם = בערך כפית- בה יש 2.4 גרם נתרן. כיום הצריכה הממוצעת עומדת על 10 גרם מלח ליום!
במלח טבעי יש מינרלים כגון אשלגן, סידן ומגנזיום. המלח המזוקק, מכיל אך ורק נתרן כלורי והוא חף ממינרלים חיוניים, מה שהופך אותו למזיק במיוחד.
ניתן למצוא תחליפים ראויים למלח השולחני, אך אין זה אומר שניתן לצרוך אותם ללא הגבלה. היתרון שלהם הוא שהם לא מזוקקים, הם מיובשים בשמש וברוח ומגיעים בצורה גולמית וטבעית.
אמליץ כאן על שניים מהם:
1. מלח הימלאיה ורוד: מלח ורדרד ללא תוספות, שהוא עשיר בברזל, אשלגן, סידן, ומגנזיום. זהו מלח טבעי לחלוטין ממקור של סלעים ללא תוספות כימיות.
2. תערובת לתיבול אורגנית- HERBAMARE: זוהי תערובת המורכבת ממלח ים, תבלינים ועשבי תיבול. מליחותו אינה נובעת מכמות המלח בו אלא מעשבי התיבול שנותנים מליחות טבעית. מלח זה מעולה כתחליף לאבקת מרק עוף אך טעמו נהדר גם בסלטים טריים.

גם מלח אטלנטי ומלח גס עדיפים על המלח השולחני כיוון שהם עברו פחות תהליכי עיבוד- אך השניים המומלצים מעלה הם התחליפים הטובים ביותר.

אם אתם נמנים על אוהבי המלח ורוצים להפחית את השימוש בו- עשו זאת בהדרגה. חוש הטעם שלנו הוא סתגלן, ולאחר כמה ימים של הפחתה בכמות המלח הוא יתרגל ולא ירגיש שחסר משהו. העשירו את המזון בעשבי תיבול המעניקים מליחות טבעית והקפידו להוסיף מלח לתבשיל בסוף תהליך הבישול, כדי שהחימום לא יקהה את המליחות ואז יהיה צורך בכמות רבה יותר של מלח.  
מעניין לציין שהשתוקקות למלח מעידה על חסר במינרלים- אז אם אתם או ילדיכם נוטים להמליח יתר על המידה את המזון רצוי לברר אפשרות של חסר במינרלים- ניתן לבדוק זאת דרך התבוננות בגלגל העין, בציפורנים ובסימנים נוספים שמטפל מוסמך מיומן בהם.




 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים