![](https://sfilev2.f-static.com/image/users/246913/ftp/my_files/%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%AA%202.jpg)
פטריות נחשבות למזון על כיוון שהן מכילות שפע של נוטריינטים:
סלניום, אשלגן, גרמניום (מינרל אנטי סרטני), סידן, ויטמיני C
, B9, B3, B1,
פוליסכרידים (רב סוכרים אנטי סרטניים), ובסיב בשם בטא גלוקן המשפעל תאים לבנים ללוחמה בתאי סרטן, הן עשירות בסיבים תזונתיים ודלות בקלוריות ובנתרן.
כדאי לאכול פטריות רק לאחר בישול/אידוי/אפיה כיוון שגדלים עליהן נבגים ועובשים שמזיקים לגוף ובעיקר למערכת העיכול.
רכיבים ( כ 8 מנות):
סלסילת פטריות שמפיניון
צרור עלי כוסברה/ עלי בזיליקום
2 כפות גרעיני חמנייה קלופים / צנוברים
שליש כוס שמן זית
חצי כפית מלח הימלאיה
3 שיני שום
אופן ההכנה:
*מחממים מראש את התנור ל 180 מעלות
-
שוטפים ומייבשים את הפטריות.
-
שולפים את רגלי הפטריות, חותכים להן את הקצה (שהוא מעט "מלוכלך") וקוצצים דק.
-
טוחנים את רכיבי הרוטב למחית חלקה.
-
מערבבים את רגלי הפטריות הקצוצות עם המחית הירוקה.
-
ממלאים כל פטריה בתערובת ומניחים על נייר אפיה אקולוגי בתבנית.
-
אופים בתנור (הפטריות יגירו נוזלים) כחצי שעה עד לייבוש נוזלי הפטריות.