תכונותיו הבריאותיות (וריחו) של השום יצאו למרחקים. מדובר באחד המזונות היותר בריאים שקיימים. בין השאר ידוע השום כמוריד רמות גבוהות של כולסטרול, מחזק את מערכת החיסון, נוגד דלקות, קוטל תולעים ופרזיטים, מכייח, משפר את מראה העור, מאזן רמות סוכר, נוגד קרישה והוא אפילו מונע ונלחם באומץ בסרטן!!!
אבל (וזה אבל גדול), חשוב לדעת שיש סוגים שונים של שום הנבדלים בצורת הגידול והטיפול בהם וצריך לדעת להימנע משום שצורת הטיפול בו מזיקה לגוף. אני מדברת על השום הלבן, היפה, הארוז בסלסילה, המושך את העין... שום זה מיובא מסין ועובר טיפול קוסמטי של הקרנה ההורסת את הויטמינים, טיפול כימי, הלבנה בכלור ויש אומרים שהוא גדל במי שופכין. אגב- באוסטרליה הוא אסור לשימוש.
יש לבחור שום אמיתי, פשוט , אפילו "מלוכלך", והכי טוב אורגני כיוון שבהיותו אורגני וודאי שלא עבר תהליכים הרסניים.
בנוסף- חשוב לדעת שהחומרים הפעילים של השום משתחררים כ 5-10 דקות לאחר חיתוכו ולכן לפני שאוכלים אותו או מבשלים איתו, יש לחתוך אותו ולהמתין 5-10 דקות (כך גם לגבי הבצל והכרוב).
שלבו את השום בסלטים טריים ומבושלים, תבשילי קדירה שונים (אורז מלא, קינואה, נזיד עדשים וכדומה), מנות עיקריות (דגים, צלי עוף) , סלטים טריים וסלטים מבושלים.
ואם אתם חוששים מריחוק חברתי, נסו ללעוס עלי פטרוזיליה על מנת לעמעם את הבל הפה השומי.
אגב- במחקרים נמצא שתמצית שום (בשפה המקצועית זה נקרא "טינקטורה", כלומר מיצוי הרכיבים הפעילים של השום באלכוהול) יעילה יותר לטיפול במחלות מאכילת השום ועל כן מי שזקוק לטיפול באחד מהמחלות שהוזכרו בתחילת מאמר זה רצוי שיטול טינקטורה, אותה מכין בדרך כלל נטורופת שמתמחה ברקיחת צמחי מרפא.
חשוב לדעת שאם יש כיב פפטי או מעי רגיז- יש לצרוך שום בזהירות ובמינון נמוך שכן הוא יגרום לכאבים ולהחרפת הסימפטומים.