השייק הירוק נולד אצל גברת בשם ויקטוריה בוטנקו שהבריאה את עצמה ומשפחתה בעזרתו- השייק הטעים מכיל כמות כלורופיל רבה הזמינה לספיגה בגוף והוא מהווה ארוחת בוקר אידיאלית- השייק עשיר בברזל, מגנזיום, ויטמין C וסידן ועם האופציות המוצעות לשדרוג בריאותי הוא יכול להיות מולטי ויטמין ומינרל רב עצמה. אני עצמי מכורה לו והוא "קפה" הבוקר שלי כבר כמה שנים.
רכיבים (מנה אחת):
כוס עלים ירוקים (לבחור 2-3 סוגים מהבאים: חסה, מנגולד, קייל, סלרי, פטרוזיליה, תרד)
פרי טרי (בננה קטנה, תפוח, נקטרינה, 10 דובדבנים, חופן ענבים וכדומה)
פרי יבש אורגני (תמר, משמש, שזיף, כף גוג'י ברי וכדומה)
חצי לימון סחוטרי
רבע כוס מים
כפית שמן קוקוס מומס
אופציות לשדרוג בריאותי: חצי כפית אבקת ספירולינה, חצי כפית אבקת כלורלה, כפית זרעי צ'יה טחונים, כפית שקדימון, כפית אבקת מאקה, כפית אבקת אסאי, כפית זרעי המפ
אופן ההכנה:
טוחנים את כל הרכיבים חוץ משמן הקוקוס היטב בבלנדר חזק למרקם חלק לגמרי. מוזגים לכוס ומוסיפים שמן קוקוס. שותים מיד ומתענגים!
